Zaštita vinove loze

slide01 slide02 slide03 slide04 slide05 slide06 slide07
fitomedik.fert@gmail.com

fitomedik.fert@gmail.com


Ovo je mesto za Vaš oglas.

Iz galerije...
Prijava
Korisničko ime

LozinkaZaboravljena lozinka?
Zatražite novu ovde.
Uljasta pega
Uljasta pega

Našli smo je... I nismo jedini, ima je uglavnom svuda. Pojavili su se simptomi primarnih infekcija od plamenjače. Karakteristične uljaste pege sa lica lišća koje imaju sporulaciju na naličju lista nedvosmisleno potvrđuju da su se primarne infekcije dogodile u prethodnom kišnom periodu. Važno je da se ova pojava registruje na vreme, jer ovaj događaj usmerava dalji koncept suzbijanja plamenjače. I da se odmah razumemo, situacija ne traži hitnu i paničnu reakciju, već samo traži povećanu budnost.

Kako je najavljeno stabilno vreme u narednih nekoliko dana značajnih promena neće biti, međutim ukoliko loza sledeću kišu sačeka nezaštićena, može da uđe u ozbiljniju opasnost. Razlog više za povećanu budnost je i to što loza ulazi u fazu cvetanja kada su cvasti i budući grozdovi veoma osetljivi prema plamenjači.

Iz svega proizilazi preporuka da se uradi zaštita vinograda pre sledeće kiše, ili na početku cvetanja bez obzira na kišu.

Ovoga puta biramo ozbiljne preparate. Potreban je brz i lak sistemik koji se dobro kreće kroz biljku, jer će porast loze posle ovih kiša biti eksplozivan. Naša preporuka za ovaj tretman je FANTIK M, mlađi i brži brat blizanac Ridomilov. Dobro prati porast, a deluje i nakon obavljenih infekcija. Ridomil i njegova dobra kopija Alijansa verovatno čekaju sledeći tretman - precvetavanje. Ali, o tom po tom.

02

03

04Samo članovi mogu slati ocene.

Prijavite se ili se registrujte.

Nema ocena.